Aluminium Forgings

Maklumat produk

Tempa adalah proses pembuatan di mana logam ditekan, ditumbuk atau diperah di bawah tekanan tinggi untuk menghasilkan bahagian kekuatan tinggi. Aluminium palsu sangat sesuai untuk aplikasi di mana prestasi dan keselamatan adalah kritikal tetapi logam berat ringan diperlukan untuk kelajuan atau kecekapan tenaga. Roda aluminium palsu pada racecar Daytona adalah contoh yang sempurna. Terdapat tiga jenis proses penempaan: penempaan terbuka, ideal untuk komponen aluminium yang lebih besar; penempaan tertutup, sesuai untuk reka bentuk yang lebih rumit dan toleransi yang lebih ketat; dan penempaan gelang cincin yang digunakan untuk menghasilkan aplikasi berbentuk cincin tinggi.


Prestasi tinggi dan kekuatan

Proses penempaan digunakan dalam aplikasi di mana prestasi dan kekuatan adalah keperluan kritikal.

Komponen palsu biasanya dijumpai pada titik-titik tekanan dan kejutan. Piston, gear dan gelendong roda dalam kereta dan pesawat berprestasi tinggi sering dibuat daripada aluminium palsu.

Aluminium palsu yang sempurna untuk aeroangkasa

Persekitaran yang mencabar dan keras dalam ruang memerlukan struktur yang kuat dan tahan lama, tetapi juga ringan. Ketumpatan rendah aluminium yang ditempa relatif terhadap keluli menjadikannya calon yang ideal untuk aplikasi aeroangkasa.

Alat perdagangan

Hammers, presses and upsetters adalah jenis asas peralatan yang digunakan dalam proses penempaan. Hammers boleh memohon kuasa memandu sehingga 50,000 pound di mana menekan boleh mengerahkan kuasa sehingga 50,000 tan. Rangsangan pada dasarnya adalah akhbar yang digunakan secara mendatar untuk meningkatkan diameter sekeping kerja dengan memampatkan panjangnya.

Tanda kualiti

"Dipalsukan" adalah tanda kualiti dalam alat tangan dan perkakasan. Tang, palu, perengkuh, perkakas taman dan alat pembedahan hampir selalu dihasilkan melalui penempaan.


Proses Pengemukaan Aluminium

1. terbuka-die maju

Sesuai untuk memproses kepingan besar aluminium, tekan mati terbuka tidak menghalang billet aluminium semasa proses penempaan dan menggunakan profil mati dan reka bentuk yang bebas mati. Blok aluminium berat sehingga 200,000 paun dan panjang 80 kaki boleh menjadi die terbuka yang dibuat untuk membuat komponen aluminium besar dengan integriti struktur optimum. Walaupun kimpalan dan teknik bergabung berguna dalam menghasilkan komponen yang besar, mereka tidak dapat memadankan kekuatan atau ketahanan bahagian yang dipalsukan. Pemalsuan terbuka hanya terhad dengan saiz stok mula.

2. diketuk-mati maju

Penempaan tertutup yang tertutup, juga dikenali sebagai penempaan kesan-kesan, dapat menghasilkan pelbagai bentuk yang hampir tidak terbatas yang berkisar dari satu ons hingga lebih dari 200kg. Seperti namanya, dua atau lebih mati yang mengandungi kesan ditumpukan bersama sebagai penampan saham mengalami ubah bentuk plastik. Kerana yang mati mengehadkan aliran logam, proses ini dapat menghasilkan bentuk yang lebih rumit dan toleransi yang lebih dekat daripada pendahuluan terbuka-mati. Akaun pengiklanan impression-die untuk majoriti pengeluaran aluminium maju.

3.Rinding cincin

Apabila aplikasi perindustrian memanggil kekuatan yang tinggi, komponen keratan rentas bulat, tidak ada padanan untuk memalsukan cincin yang digulung. Proses ini biasanya bermula dengan pendahuluan terbuka untuk mencipta bentuk cincin, berbentuk seperti donat. Seterusnya, beberapa penggelek memakai tekanan pada preform sehingga ketebalan dan ketinggian dinding yang dikehendaki dicapai. Konfigurasi boleh rata, seperti mesin basuh atau ketinggian ciri lebih daripada 20 inci. Cincin boleh dilancarkan ke dalam pelbagai saiz, mulai dari lengan galas roller hingga ke tekanan besar.

Roda yang Dibina untuk Kelajuan, Prestasi dan Keselamatan

Pemandu racecar profesional tahu bahawa roda aluminium palsu adalah pilihan yang tepat untuk menghukum keadaan lumba kompetitif. Dibina untuk kelajuan dan prestasi, roda palsu sangat ringan, sangat kuat dan sangat kaku. Roda aluminium palsu juga didapati di litar lumba. Model sukan berprestasi tinggi dari Porsche, Lamborghini dan Audi semuanya boleh dilengkapi dengan roda prestasi yang anggun dan tinggi ini.


Adakah anda akan memalsukan aluminium yang dibeli daripada salah satu pengeluar dan pembekal Forgings yang terkemuka? Kemudian anda boleh segera menghubungi kilang kami.
Siasatan