Pemalsaan Perindustrian

Pemalsaan Perindustrian

Pemakaian industri: 1. Pemalsangan perindustrian am merujuk kepada industri awam seperti pembuatan alat mesin, jentera pertanian, pembuatan alat pertanian dan industri galas. 2. Pemalsuan untuk hidrogenerator, seperti aci utama dan aci pertengahan, dan lain-lain 3....

Maklumat produk

Permohonan pemalsafan perindustrian:


1. Pemalsangan perindustrian am merujuk kepada industri awam seperti pembuatan alat mesin, jentera pertanian, pembuatan alat pertanian dan industri galas.

2. Pemalsuan untuk hidrogenerator, seperti aci utama dan aci pertengahan, dan lain-lain.

3. Memalsuhkan stesen janakuasa haba, seperti rotor, pendesak, mengekalkan cincin, aci utama, dan lain-lain.

4. Jentera metalurgi, seperti gulungan sejuk, gulungan panas dan aci gear herringbone.

5. Pemalsuan untuk kapal tekanan, seperti silinder, cerek cincin flange dan kepala, dan lain-lain.

6. Pemalsuan marin, seperti crankshaft, aci tegas, stok rudder, aci tujahan dan aci pertengahan, dan lain-lain.

7. Memalsuhkan jentera dan peralatan, seperti kepala tukul, batang tukul, lajur akhbar hidraulik, badan silinder, lajur dan silinder akhbar kapak, dan lain-lain.

8. Pemalsaran modul digunakan terutamanya untuk mati panas memalskan tukul.

9. Bahagian pemalsuan yang digunakan dalam industri kereta, seperti knuckles stereng kiri dan kanan, rasuk depan, pasangan, dan lain-lain mengikut statistik, bahagian-bahagian pemalsuan menyumbang 80% jisim kereta.

10. Bahagian-bahagian pemalsuan untuk lokomotif, seperti kapak, roda, musim bunga daun, crankshaft lokomotif, dan lain-lain mengikut statistik, bahagian-bahagian pemalsuan menyumbang 60% jisim lokomotif.

11. Memalsukan bahagian-bahagian untuk industri ketenteraan, seperti tong senjata, badan pintu, kurungan bolt dan cincin cengkaman, dan lain-lain mengikut statistik, memalsukan bahagian-bahagian akaun untuk 65% daripada jisim.


Ciri-ciri pemalsafan perindustrian:


1) Julat berat badan yang luas. Pemalsangan adalah kecil kepada beberapa gram hingga beberapa ratus tan.

2) Kualiti yang lebih tinggi daripada pemutus. Sifat-sifat mekanikal pemalsangan adalah lebih baik daripada pemutus, yang boleh menanggung daya impak yang besar dan beban berat yang lain. Oleh itu, pemalsafan digunakan untuk semua bahagian penting dan tertekan.

Untuk keluli karbida yang tinggi, kualiti pemalsangan adalah lebih baik daripada produk gulung tikar. Sebagai contoh, keluli berkelajuan tinggi yang dilancarkan hanya dapat memenuhi keperluan selepas memalsuhkan. Terutamanya pemotong pengilangan keluli berkelajuan tinggi mesti dilasihitkan.

3) Paling berat dan paling ringan. Di premis untuk memastikan kekuatan reka bentuk, berat pemalsangan adalah lebih ringan daripada pemutus, yang mengurangkan berat mesin itu sendiri. Ia sangat penting bagi kenderaan, pesawat, kenderaan dan peralatan aeroangkasa.

4) Menyimpan bahan mentah. Sebagai contoh, untuk crankshaft dengan berat statik 17kg, apabila crankshaft dipotong dan dilupakan dengan bahan gulung tikar, cip menyumbang 189% berat crankshaft, manakala apabila crankshaft dilupakan dengan pemalsafan mati, cip hanya menyumbang 30%, dan masa pemesinan dipendekkan sebanyak 1/6. Pemalsuan ketepatan bukan sahaja dapat menjimatkan lebih banyak bahan mentah, tetapi juga menjimatkan lebih banyak masa pemesinan.

5) Produktiviti yang tinggi. Sebagai contoh, menggunakan dua akhbar pemalsafan panas untuk memajukan galas tujahan jejari boleh menggantikan 30 mesin pemotong automatik. Produktiviti enam paksi lathe automatik adalah 17.5 kali daripada kacang M24 yang dihasilkan oleh automaton kecewa.

6) Pemalsuaian percuma mempunyai fleksibiliti yang hebat, jadi kaedah memalsukan digunakan secara meluas di beberapa kilang pembaikan untuk menghasilkan pelbagai bahagian.


Kawalan kualiti pemalsatan perindustrian:

Memalsuhkan barang pemeriksaan kualiti adalah seperti berikut:

(1) Geometri dan saiz

Dimensi pemalsuan umum diuji dengan pemerintah keluli, caliper, templat dan alat pengukur lain; mati dengan bentuk kompleks boleh diuji dengan tepat dengan kaedah menandakan.

(2) Kualiti permukaan

Jika terdapat retak, menghancurkan dan melipat kecacatan pada permukaan pemalsaan, mereka boleh didapati oleh mata kasar. Kadang-kadang apabila retak sangat kecil dan lipatan tidak tahu kedalaman, ia boleh diperhatikan selepas membersihkan pencuci; jika perlu, ia boleh diperiksa dengan kaedah pengesanan kecacatan.

(3) Struktur dalaman

Sama ada terdapat retak, kemasukan, keliangan dan kecacatan lain dalam pemalsuan, struktur makro pada bahagian pemalsuan boleh diperiksa oleh mata kasar atau dengan kaca pembesar 10-30 kali. Kaedah yang biasa digunakan dalam pengeluaran adalah pemeriksaan etching asid, iaitu memotong sampel dari bahagian-bahagian yang memalakan untuk diperiksa dan etching dengan penyelesaian asid dapat menunjukkan dengan jelas kecacatan struktur makro pada bahagian, seperti memalsuhkan pengedaran, retak dan kemasukan.

(4) Pemeriksaan metallographic

Dengan bantuan mikroskop logam, pengedaran karbid, saiz bijirin dan kedalaman decarburization boleh diperiksa.

(5) Sifat mekanikal

Item ujian utama sifat mekanikal adalah kekerasan, kekuatan tegangan dan kekuatan kesan. Kadang-kadang, mengikut keperluan reka bentuk bahagian, ujian lenturan sejuk dan ujian keletihan boleh dijalankan.


Adakah anda akan memborong perindustrian yang disesuaikan dari salah satu pengeluar dan pembekal Forgings terkemuka? Kemudian anda boleh segera membuat hubungan dengan kilang kami.
Hot Tags: perindustrian memalakan pembekal, pengilang, kilang, borong, disesuaikan

Siasatan

You Might Also Like