Forgings Steel Stainless

Maklumat produk

Tempa adalah proses pembuatan di mana logam ditekan, ditumbuk atau diperah di bawah tekanan tinggi untuk menghasilkan bahagian kekuatan tinggi. Keluli tahan karat palsu adalah sesuai untuk aplikasi di mana rintangan tahan kakisan dan keselamatan adalah kritikal. Tali bebenang keluli tahan karat 904L pada jentera farmaseutikal adalah contoh yang sempurna. Terdapat terutamanya tiga jenis proses penempaan: penempaan terbuka-mati, sesuai untuk komponen keluli tahan karat yang lebih besar; penempaan tertutup, sesuai untuk reka bentuk yang lebih rumit dan toleransi yang lebih ketat; dan penempaan gelang cincin yang digunakan untuk menghasilkan aplikasi berbentuk cincin tinggi.


Prestasi tinggi dan kekuatan

Proses penempaan digunakan dalam aplikasi di mana prestasi dan kekuatan adalah keperluan kritikal.

Komponen palsu biasanya dijumpai pada titik-titik tekanan dan kejutan. Piston, gear dan gelendong roda dalam kereta dan pesawat berprestasi tinggi sering dibuat daripada keluli tahan karat palsu.

Alat perdagangan

Hammers, presses and upsetters adalah jenis asas peralatan yang digunakan dalam proses penempaan. Hammers boleh memohon kuasa memandu sehingga 50,000 pound di mana menekan boleh mengerahkan kuasa sehingga 50,000 tan. Rangsangan pada dasarnya adalah akhbar yang digunakan secara mendatar untuk meningkatkan diameter sekeping kerja dengan memampatkan panjangnya.

Tanda kualiti

"Dipalsukan" adalah tanda kualiti dalam alat tangan dan perkakasan. Tang, palu, perengkuh, perkakas taman dan alat pembedahan hampir selalu dihasilkan melalui penempaan.


Proses Pemalsuan Keluli Tahan Karat

Tempahan terbuka terbuka

Ideal untuk memproses kepingan keluli tahan karat yang besar, tekan mati terbuka tidak menghalang bilet keluli semasa proses penempaan dan menggunakan profil mati dan reka bentuk yang bebas mati.

Penutupan tertutup

Penempaan tertutup, yang juga dikenali sebagai penempaan kesan-kesan, dapat menghasilkan pelbagai bentuk yang hampir tidak terbatas yang berkisar dari satu ons hingga lebih dari 500kg. Seperti namanya, dua atau lebih mati yang mengandungi kesan ditumpukan bersama sebagai penampan saham mengalami ubah bentuk plastik. Kerana yang mati mengehadkan aliran logam, proses ini dapat menghasilkan bentuk yang lebih rumit dan toleransi yang lebih dekat daripada pendahuluan terbuka-mati. Tuntutan-die memalsukan akaun untuk majoriti keluli tahan karat memalsukan pengeluaran.

Cincin menggulung

Apabila aplikasi perindustrian memanggil kekuatan yang tinggi, komponen keratan rentas bulat, tidak ada padanan untuk memalsukan cincin yang digulung. Proses ini biasanya bermula dengan pendahuluan terbuka untuk mencipta bentuk cincin, berbentuk seperti donat. Seterusnya, beberapa penggelek memakai tekanan pada preform sehingga ketebalan dan ketinggian dinding yang dikehendaki dicapai. Konfigurasi boleh rata, seperti mesin basuh atau ketinggian ciri lebih daripada 20 inci. Cincin boleh dilancarkan ke dalam pelbagai saiz, mulai dari lengan galas roller hingga ke tekanan besar.


Adakah anda akan memalsukan tempaan keluli tahan karat yang dibeli daripada salah satu pengeluar dan pembekal Forgings yang terkemuka? Kemudian anda boleh segera menghubungi kilang kami.
Siasatan