China Forgings Transformasi Industri Dan Menaiktaraf Jalan

China Forgings transformasi industri dan menaik taraf jalan

Forgingss adalah dua bahagian paip atau kelengkapan paip lain, termasuk tiga pautan, empat pautan, Forgingss, siku, kepala, flange dan sebagainya. Produk industri terutamanya digunakan dalam bidang petrokimia, gas asli, pembinaan kapal, kuasa elektrik dan perubatan, terutama dalam bidang yang muncul seperti kejuruteraan marin dan kuasa nuklear. Produk ini digunakan terutamanya dalam bidang industri petrokimia, gas asli, pembinaan kapal, tenaga elektrik dan perubatan, terutama dalam kejuruteraan marin dan kuasa nuklear. Ruang adalah besar.

Perkembangan pesat industri hiliran Perindustrian akan memacu permintaan besar untuk diameter besar, bahan komposit, prestasi tinggi dan peralatan kebolehpercayaan yang tinggi. Pada masa ini, permintaan industri tenaga untuk paip logam perindustrian jatuh, terutamanya untuk prestasi am, kandungan teknikal rendah kuasa terma dipasang dengan permintaan untuk penurunan paip kelengkapan. Tetapi flange kuasa angin, kelengkapan paip gred nuklear dan diameter yang besar, kelengkapan paip unit kuasa haba yang tidak standard, prestasi tinggi dan komponen utama yang lain, masih kurang bekalan, ada yang perlu bergantung pada import. Dengan percepatan pembandaran di China, pembangunan medan minyak dan gas, pemindahan pesanan kapal di dunia, pembinaan sumber laut, dan pembinaan loji kuasa nuklear akan membawa kepada bekalan yang lebih besar dan jurang permintaan dalam sudah pasaran bekalan pendek.

Analisis beberapa tahun akan datang paip logam perindustrian tekanan rendah negara tahunan sebanyak 1.5 juta tan, kelengkapan paip logam tekanan tinggi industri penggunaan tahunan kira-kira 2.3 juta tan, ditambah perniagaan eksport, industri paip industri perindustrian China dalam jumlah permintaan tahunan kira-kira 4.5 juta tan. Penggunaan industri tahunan industri kelengkapan paip tekanan tinggi sekurang-kurangnya 23.4 juta tan, kapasiti pasaran melebihi 90 bilion dolar AS.

Kelengkapan paip keluli tahan karat perlu mempunyai cerun tertentu, kelengkapan paip keluli tahan karat bekalan air pada titik paling rendah untuk memasang injap longkang atau pelepasan injap, cerun paip keluli tahan karat hendaklah cerun ke peranti saliran untuk memudahkan aliran aliran paip keluli tahan karat dan pengosongan penyelenggaraan. Kelengkapan paip keluli tahan karat hendaklah ditetapkan untuk memenuhi keperluan berikut: kelengkapan paip keluli tahan karat bekalan air hendaklah dipasang ke arah aliran paip paip keluli tahan karat yang konsisten dengan arah cerun harus konsisten, cerun mestilah lurus. Bekalan air harus 0.002 ~ 0.005 cerun, biasanya harus memastikan bahawa cerun standard 0.003 dan cerun pada peranti pelepasan air.

Proses penghasilan Forgingss tekanan tinggi pertama mengimpang cincin poligonal cincin dengan keratan rentas poligonal atau kipas berbentuk kipas poligonal dengan ujung tertutup di kedua ujungnya. Selepas tekanan dalaman dipenuhi dengan medium tekanan, tekanan dalaman digunakan, dan bahagian silang diubah dari poligon ke Pusingan, dan akhirnya menjadi cincin cincin bulat. Seperti yang diperlukan, cincin cincin bulat boleh dipotong menjadi empat 90 Forgings atau enam Forgingss 60 tekanan tinggi atau spesifikasi lain Forgingss tekanan tinggi, proses ini sesuai untuk pembuatan diameter Forgingss tekanan tinggi dan stamping Forgingss Diameter ratio lebih besar dari 1.5 apa-apa spesifikasi untuk Forgingss besar, adalah pembuatan Forgings standard kebangsaan besar kaedah yang ideal.

Forgingss tekanan tinggi sesuai untuk sistem pipa petroleum, gas asli, industri kimia, tenaga hidro, pembinaan dan dandang, dan lain-lain. Ia mungkin untuk menjimatkan peralatan dan kos acuan tanpa mentol tiub sebagai bahan mentah, dan boleh memperoleh sebarang diameter besar dan ketebalan dinding yang agak nipis Bagi dua alasan di atas, boleh mempendekkan kitaran pembuatan, kos pengeluaran berkurang. Kerana ia tidak memerlukan sebarang peralatan khas, terutama yang sesuai untuk pemprosesan Forgings standard kebangsaan berskala besar. Billet untuk flat atau boleh dibangunkan permukaan, dan dengan itu bahan adalah mudah, mudah Jaminan, pemasangan mudah dan kimpalan