Design Of Warm - Membentuk Proses Untuk Terbuka Die Terbuka

Reka Bentuk Panas - Membentuk Proses untuk Terbuka Die Terbuka

Mengambil spline aktif memalsukan motosikal 90 dalam motosikal 90 jenis sebagai contoh, menurut prinsip teknologi penyemperitan suhu, analisis penempaan acuan dan proses pembentukan suhu bentuk Terbuka Die Forgings yang kompleks dianalisis, dan kompleksnya bentuk dibincangkan. Acuan memalsukan reka bentuk penyemperitan suhu reka bentuk kesukaran dan perkara utama, digabungkan dengan pengeluaran sebenar, dibangunkan untuk pengeluaran sebenar proses penyemperitan suhu. Direka satu set suhu penyemperitan penyemperitan suhu dan praktikal, dan memperkenalkan struktur acuan dan prinsip bahan kerja. Ujian pengeluaran besar-besaran membuktikan bahawa proses penyemperitan suhu untuk pengeluaran acuan penempaan kualiti dan kestabilan, lebam penuh, dan struktur acuan adalah serba boleh, serba boleh, kecekapan pengeluaran yang tinggi. Gear adalah industri jentera yang digunakan secara meluas, keperluan prestasi bahagian transmisi yang lebih tinggi, yang paling penting untuk memalsukan kosong. Di antara mereka, beberapa bentuk yang kompleks, akhir dengan bonggol dan mempunyai sebahagian daripada permukaan bukan kawin boleh kurang tanpa memotong untuk memenuhi keperluan Open Die Forgings, adalah proses penempaan acuan merancang kesulitan teknikal. Secara umum, disebabkan bentuk acuan geometri yang kompleks, kaedah penempaan panas tradisional mudah menghasilkan kecacatan penempaan, sukar untuk memenuhi keperluan kualitinya dan penggunaan teknologi proses penyemperitan suhu adalah salah satu masalah teknikal untuk menyelesaikannya kesukaran teknikalnya. Penyemperitan hangat adalah penyemperitan panas, berdasarkan proses penyemperitan sejuk yang dibangunkan beberapa proses pemotongan kurang, suhu ubah bentuk biasanya melebihi suhu bilik hingga suhu penyemperitan panas di bawah julat. Teknologi penyemperitan hangat ke tahap tertentu, kedua-dua kelebihan penyemperitan sejuk dan panas, tetapi juga mengurangkan kelemahan masing-masing. Memandangkan logam itu dipanaskan dan diperah dalam julat suhu yang lebih tinggi, adalah mungkin untuk menghilangkan proses bantu seperti pre-annealing dan phosphating dalam proses, dengan itu mengurangkan masalah pencemaran alam sekitar kerana rawatan fosfat. Lebih-lebih lagi, kerana ubah bentuk kosong daripada sejuk apabila kecil, kehidupan acuan juga boleh lebih tinggi daripada penyemperitan sejuk. Berbanding dengan penyemperitan panas, tetapi juga mengatasi pengoksidaan kuat kerana mengurangkan masalah kualiti permukaan produk, jadi saiz produk dan sifat mekanik lebih baik daripada penyemperitan panas.

Dalam proses proses reka bentuk Open Die Forgings, oleh pemilihan kasar faktor yang tidak munasabah seperti kesan kosong dalam rongga sering berlaku dalam fenomena reflow atau konveksi, dan dengan itu menghasilkan lipatan yang lebih jelas. Proses pengeluaran flange konvensional, seperti yang ditunjukkan dalam Rajah 2. Dengan diameter punch o1 dengan diameter kosong. Nisbah antara kenaikan secara beransur-ansur dalam kejadian fenomena lipat akan secara beransur-ansur mengurangkan, sebaliknya, kejadian fenomena lipat akan tinggi. Ukuran rongga acuan hl / o1 dan o1 / o2 peningkatan, yaitu, rongga secara beransur-ansur mendalam, menyempitkan, dapat mengurangkan insiden lipatan, sebaliknya, kejadian fenomena lipatan akan tinggi. Dengan jejari pinggir tepi punch R secara beransur-ansur meningkat, insiden lipatan akan dikurangkan, sebaliknya, insiden lipatan akan tinggi. Walau bagaimanapun, radius R hanya memberi kesan kepada diameter yang lebih besar daripada kosong, tetapi kesannya pada diameter lebih kecil daripada punch kecil.

Di bawah keadaan biasa, penggunaan suhu acuan 250 . Dalam proses pengeluaran berbilang api, suhu acuan yang ditempatkan di antara api adalah suhu bilik. Dan dalam api seterusnya sebelum pengeluaran, anda perlu memasang semula acuan, pemanasan, penyingkiran dan rawatan lain, api terakhir dengan api selepas rawatan pusat acuan biasanya tidak sepenuhnya bersamaan. The Open Die Forgings di rongga acuan atas tidak boleh dimasukkan sepenuhnya ke dalam rongga acuan atas, yang boleh menyebabkan sisi penyimpangan runtuh. Kejadian fenomena lipat ini sama dengan yang disebabkan oleh ubah bentuk die forging, tetapi sebab bagi kedua-dua itu adalah berbeza. Kaedah utama adalah untuk meminimumkan kebakaran acuan untuk mencapai peningkatan tahap teknologi

Dalam modul ini terdapat bentuk yang tidak berterusan, cembung Terbuka Die Forgings, selepas lebih banyak api Terbuka Die Forgings rawatan, dengan operasi menewaskan dan menumbuk kelebihan dan faktor-faktor lain, tempa acuan biasanya tahap darjah fenomena ubah bentuk. Dalam kebakaran berikutnya, sebagai pusat pukulan atas adalah sama dengan kebakaran ini, ketua terbentuk tidak boleh ditempatkan di rongga acuan atas, dan di tepi Terbuka Die Forgings Ia akan menghasilkan fenomena lipatan, dan semakin banyak Langkah-langkah, semakin tinggi kadar lipatan, lebih serius tahapnya. Oleh itu, dalam proses proses penempaan, harus meminimumkan kebakaran, sejauh mungkin untuk mencetak kebakaran.