Adakah Permukaan Flanges Mempunyai Kesan Yang Teruk Pada Seal?

Adakah permukaan Flanges mempunyai kesan kasar pada meterai?

Adakah bebibir permukaan lebih lancar? Sebenarnya, ini bukanlah kesnya, ini perlu melihat di mana anda menggunakan, jadi Flanges akan mempunyai kekasaran permukaan yang berbeza, pengeluar Flanges berikut untuk memberikan penerangan terperinci tentang kakitangan.

Ketebalan permukaan bebibir pada kesan kedap kesan yang besar, terutamanya apabila menggunakan gasket bukan lembut, nilai kekasaran permukaan pengedap adalah salah satu penyebab utama kebocoran. Sebagai contoh, menghidupkan permukaan Flanges pisau adalah lingkaran, penggunaan gasket logam, jika nilai kekasarannya besar, gasket tidak boleh disekat pisau pisau yang dibentuk oleh alur spiral, di bawah tekanan, media akan Ia bocor ke bawah parit ini.

Gasket lembut mempunyai tahap kelancaran yang lebih rendah pada permukaan Flanges, kerana mudah berubah bentuk dan dapat menghalang canggih, sehingga mencegah kebocoran. Pada gasket lembut, Flanges terlalu lancar tetapi tidak buruk, kerana pada masa ini rintangan kebocoran antara muka menjadi lebih kecil.

Oleh itu, apabila kita membeli Flanges boleh digunakan mengikut persekitaran mereka sendiri untuk mengesahkan sama ada perlu untuk melicinkan atau titik kasar, tentu saja, anda tidak tahu di mana untuk berunding dengan pengilang Flanges kakitangan, kami akan memberikan Anda memberikan yang terbaik penggunaan program ini.

Keluli tahan karat Bebibir, kerana keluli tahan karat mempunyai rintangan kakisan yang baik, maka ia dapat menjadikan bahagian-bahagian struktur untuk mengekalkan integriti reka bentuk kejuruteraan. Flanges tidak menghasilkan kakisan, pitting, kakisan atau pakai. Kulat yang mengandungi Kipas juga menyediakan kekuatan mekanikal dan pemanjangan yang tinggi dalam satu, pembuatan bahagian mudah, boleh dipenuhi dengan keperluan arkitek dan pereka struktur. Semua logam bertindak balas dengan oksigen di atmosfer untuk membentuk filem oksida di permukaan. Jika lubang terbentuk, permukaan keluli karbon boleh diamankan dengan melukis dengan cat atau logam tahan oksidasi, tetapi, seperti yang diketahui, perlindungan ini hanyalah filem.

Bebibir dalam penggunaan proses termasuk:

1, chrome Flanges paip selepas pengerasan standard Flanges Flanges Amerika yang lebih besar, terdedah untuk retak. Jika jenis kromium elektrod keluli tahan karat yang sama (G202, G207), mesti lebih daripada 300 ℃ preheating dan 700 ℃ selepas rawatan penyejukan perlahan. Sekiranya kimpalan itu tidak boleh menjadi rawatan haba pasca-kimpalan, anda harus menggunakan elektrod paip Flanges (A107, A207).

2, Flanges, untuk meningkatkan ketahanan kakisan dan kebolehkimpalan dan kenaikan yang sesuai dalam jumlah unsur kestabilan Ti, Nb, Mo, dan lain-lain, lebih baik daripada kromium Flanges yang lebih baik. Apabila menggunakan jenis kromium yang sama elektrod Flora (G302, G307), harus lebih daripada 200 ℃ preheating dan 800 ℃ selepas pembajaan sekitar rawatan. Sekiranya kimpal tidak boleh dirawat haba, anda harus menggunakan elektrod kelengkapan Flanges (A107, A207).

3, untuk mengelakkan Flange meliputi pemanasan yang disebabkan oleh kakisan mata, arus kimpalan tidak boleh terlalu banyak, kurang daripada kira-kira 20% elektrod keluli karbon, arka tidak boleh terlalu lama, sejuk antara lapisan, manik sempit adalah sesuai .

4, elektrod harus digunakan untuk kering, jenis kalsium titanium perlu dikeringkan pada 150 ℃ selama 1 jam, rendah jenis hidrogen harus 200-250 ℃ pengeringan 1 jam (tidak boleh berulang pengeringan, atau mudah mengupas kulit kulit ), untuk mengelakkan minyak pes kimpalan dan kotoran lain, supaya tidak menyebabkan kimpalan meningkatkan kandungan karbon dan menjejaskan kualiti kimpalan.

5, kimpalan paip bebibir, dengan pemanasan pemanasan berulang karbida, mengurangkan rintangan kakisan dan sifat mekanik.

6, paip tekanan rendah boleh menggunakan dawai bebibir, lebih daripada 4 kg tekanan menggunakan kimpalan Flanges, elektrod harus mempunyai rintangan kakisan yang baik dan rintangan pengoksidaan. Tambah gasket antara dua Flanges dan ketatkannya dengan bolt. Tekanan berbeza Flanges mempunyai ketebalan yang berbeza dan menggunakan baut yang berlainan.