Kaedah Meningkatkan Toleransi Pengalihan

Kaedah Meningkatkan Toleransi Pengalihan

Forgings digunakan secara meluas dalam jentera, tenaga, pemampat, jentera minyak luar pesisir dan bidang lain. Bentuk Forgings adalah kompleks, perubahan ketebalan dinding saiz, pengesanan radiografi, biasanya perlu untuk menguji kawasan pendedahan berulang, perlu diperbaiki, iaitu meningkatkan toleransi radiografi, langkah utama adalah:

1. Forgings kawasan kawasan tersebut

Geometri forgings adalah kompleks dan saiz keratan rentas sangat berubah. Pengesanan radiografi adalah berdasarkan toleransi kawasan telus, yang dapat mengoptimumkan parameter proses dan mengurangkan bilangan pas. Itulah: untuk memenuhi medan radiasi dan lulus melalui panjang keadaan sebanyak mungkin untuk melakukan normalisasi; ketebalan sama rantau ini dibahagikan kepada filem yang sama untuk lulus; untuk ketebalan rantau ini, penggunaan toleransi filem dan lebih banyak teknologi Filem untuk memaksimumkan panjang lulus untuk mengurangkan bilangan lulus; untuk ketebalan kawasan simetri, penggunaan simetri pendedahan pelbagai filem pada satu masa.

2. Penggunaan ciri-ciri sinaran

Sumber sinar yang biasa digunakan terutamanya mesin χ-ray, sumber γ dan pemecut, penggunaan ketebalan dan penggunaan kelebihan yang berbeza. Mesin χ-ray terutamanya digunakan untuk penembusan kawasan berdinding nipis Forgings, dan ketelusan adalah lebih baik daripada γ-ray. Sumber γ lebih sesuai untuk ujian penembusan beberapa Forgingss rongga yang rumit dan boleh didedahkan dalam arah circumferential. Ciri-ciri utama pemecut adalah tenaga, kuasa Penetrating, masa transit pendek, kecekapan tinggi, toleransi tebal fotografi yang luas.

3. Menggunakan teknologi multi-chip

Teknologi multi-filem berada di dalam beg hitam pada masa yang sama menjadi dua atau lebih kelajuan fotosensitif filem yang sama atau berlainan untuk penghantaran, terdapat tahap konsistensi kegelapan yang baik. Apabila filem diletakkan dalam ketebalan berlainan filem yang akan difoto, melalui ketebalan tapak dengan kelajuan tinggi filem untuk melihat penilaian, melalui ketebalan bahagian-bahagian kecil filem dengan kepekaan yang rendah untuk memerhatikan filem ; Bawa ke kelajuan yang sama dari kedua-dua filem itu untuk difoto, ketebalan lokasi kedua-dua filem boleh ditumpangkan pada pemerhatian dan penilaian, ketebalan bahagian kecil dengan satu pemerhatian.

4. Pampasan ketebalan dan perisai

Banyak bentuk Forgings kompleks, melalui perbezaan ketebalan, penggunaan pemecut sinar-X tinggi tenaga melalui lulus sering boleh memenuhi keupayaan untuk lulus, tetapi juga meningkatkan kabus filem, akan ada fenomena "hakisan kelebihan"; mengikut bahagian-bahagian tertentu pengeluaran blok pampasan dan membuat langkah-langkah perisai yang diperlukan, boleh mengurangkan kesan negatif filem hitam dan "kesan hakisan", meningkatkan toleransi filem, meningkatkan kejelasan filem.

Industri hiliran Forgings permintaan struktur berubah dengan ketara. Dari permintaan industri untuk Forgingss, kereta Forgings menyumbang seperempat pengeluaran kereta dan perubahan struktur pada jumlah perubahan Forgingss yang sangat besar; semua jenis kelengkapan paip menyumbang 12.2%.

Walaupun China sudah menjadi kuasa Forgings yang benar, tetapi kualiti produk Forgings China dan tahap maju antarabangsa terdapat jurang yang jelas. Kebanyakan penunjuk kualiti produk terdapat jurang tahap, tiruan yang kurang inovatif. Beberapa piawaian kualiti produk sendiri ada jurang yang jelas. Seluruh proses kawalan miskin, perbezaan masa yang baik, kekurangan kualiti dan kestabilan.

Jualan produk yang lembap untuk mempromosikan sebahagian daripada perusahaan Forgings Cina memainkan perang harga, riak, dan tidak lama lagi perang harga di kawasan pengeluaran Lowways akhir China penyebaran pesat, supaya seluruh pasaran Forgings low-end China produk asap dipenuhi .

Dalam hal pertumbuhan dua kali ganda bahan mentah dan kos buruh, industri Forgings China, tidak ada margin keuntungan yang berlebihan untuk promosi harga, apatah lagi nilai produk adalah perusahaan pengeluaran Forgings low-end yang sangat rendah. Untuk mempromosikan pengilang Forgings low-end telah berkali-kali memotong harga kerana kekurangan kelebihan Forgings overcapacity, homogenisasi produk fenomena yang serius. Kedua-dua faktor di atas menyebabkan syarikat-syarikat pengeluaran Forgings rendah China banyak produk backlog Forgings, untuk mengurangkan tekanan inventori, menewaskan lawan, syarikat-syarikat pengeluaran Forgings low-end memainkan perang harga, atau lebih rendah daripada harga kos menjalankan persaingan yang kejam.

Forgings perusahaan seperti keracunan persaingan gaya haus tidak hanya mengganggu pesanan pasaran Forying China biasa, tetapi juga dipercepatkan kadar kematian sendiri.