Lombong kereta selepas forgings besar yang maju rawatan haba

Harmfulness putih titik titik putih 1.1 adalah untuk keretakan dalaman yang disebabkan oleh hidrogen dalam negeri keluli, pepejal hidrogen yang tinggi kandungan dalam keluli, keluli menjadi rapuh ketara, pada dasarnya, tompok-tompok putih juga kegagalan rapuh. Kehadiran tompok-tompok putih supaya atas sifat keanjalan keluli, terutamanya ductility melintang yang dikurangkan secara drastik dan merupakan, telah menjadi sumber yang paling berbahaya patah, serius mempengaruhi prestasi dan hidup bahagian. Oleh yang demikian, pengkelasan sekali putih Tunjuk, penbentukan mesti dilupuskan.

1.2 morfologi putih titik ke arah membujur permukaan patah penbentukan muncul sebagai tajam Hujungnya yang bulat atau bujur bintik-bintik putih Perak; pembesaran yang rendah dalam spesimen yang melintang sebagai hampir menewaskan kumpulan kecil retak, panjang beberapa millimeter tingginya, berpuluh-puluh terbesar millimeter tingginya.

1.3 syarat dan tompok-tompok putih yang dihasilkan oleh pembentukan suhu selepas tekanan pengkelasan, keluli dan hidrogen (kecemaran tekanan, tekanan haba, tekanan organisasi, terutama dalam tekanan) di bawah kesan gabungan dihasilkan. Suhu pembentukan tompok-tompok putih disejukkan untuk maju suhu rendah kira-kira 250 ℃ kepada suhu bilik kosong julat ini.

1.4 menekankan hubungan antara hidrogen dan pembentukan tompok-tompok putih dalam kesusasteraan [2 penulis menegaskan: "keluli mengandungi yang mencukupi jumlah hidrogen adalah syarat yang perlu untuk pembentukan tompok-tompok putih, kehadiran tekanan dalaman boleh mempromosikan pembentukan kesan bintik-bintik putih, jadi terlampau tepu hidrogen kandungan adalah untuk menghasilkan titik putih 'punca' , manakala tekanan dalaman 'subahat'. "sangat menyeluruh iaitu hubungan antara tompok-tompok putih dua.