Buka Die Forgings Pembelajaran Pengetahuan

Buka Die Forgings pengetahuan pembelajaran

Proses penempaan adalah satu kaedah menerapkan tekanan kepada logam dengan menggunakan mesin penempaan untuk menghasilkan ubah bentuk plastik untuk mendapatkan kaedah pemesinan dengan sifat mekanik tertentu, bentuk tertentu dan saiz penempaan, penempaan (penempaan dan penumbuk) Salah satu dua komponen utama.

Suhu ubah bentuk

Suhu recrystallization keluli adalah kira-kira 727 ° C, tetapi secara amnya 800 ° C digunakan sebagai garis pemisah, panas maju lebih tinggi daripada 800 ° C; antara 300 dan 800 ° C dipanggil penuaian panas atau pemalsian separa panas.

Kosong

Mengikut pergerakan kosong, Open Die Forgings boleh dibahagikan kepada penempaan percuma, menjengkelkan, penyempitan, penempaan mati, penampakan tertutup, upsetting ditutup.

1, penempaan percuma Penggunaan kesan atau tekanan untuk membuat logam di atas dan bawah besi (anvil) di antara ubah bentuk untuk mendapatkan pemalsuan yang diperlukan, terdapat manual Ford Dying Forhand dan mekanikal memalsukan dua jenis pemalsuan.

2, maju. Die forging dibahagikan kepada Open Die Forgings dan ditutup forging. Kosong logam dalam bentuk tertentu untuk membentuk ubah bentuk tekanan mati dan mendapatkan pemalsuan, tetapi juga dibahagikan kepada penempaan sejuk, penggilingan roll, pengaliran radial dan penyemperitan dan sebagainya.

3, tertutup tertutup dan terkejut kerana tidak ada kilat, penggunaan bahan yang tinggi. Dengan proses atau beberapa proses mungkin selesai menyelesaikan penempaan kompleks. Sekiranya tiada kilat, kawasan daya untuk penempaan dikurangkan dan beban yang diperlukan dikurangkan. Walau bagaimanapun, perlu diingatkan bahawa kosong tidak boleh dihadkan sepenuhnya, yang mana dengan tegas mengawal isipadu kosong, mengawal kedudukan relatif die tempa dan pengukuran pengukuran, usaha untuk mengurangkan memakai die tempa.

Memalsukan mati

Mengikut mod pergerakan maju, acuan penempaan boleh dibahagikan kepada roll swing, swing forging, roll forging, rolling baji silang, gelang rolling dan rolling cenderung dan sebagainya. Gulungan ayunan, cetakan swing dan cincin rolling juga boleh digunakan untuk memproses pemprosesan. Untuk meningkatkan penggunaan bahan, penggilingan roll dan rolling dapat digunakan sebagai bahan yang memanjang sebelum proses pemprosesan. Dan percuma memalsukan penempaan mati berputar yang sama juga sebahagian daripada bentuknya, dan kelebihannya dibandingkan dengan saiz penempaan, cetakan terbuka kekuatan tempa juga boleh dicapai di bawah bentuk kecil. Termasuk penempaan percuma dalam kaedah penempaan ini, pemprosesan bahan dari permukaan acuan berhampiran pengembangan permukaan bebas, oleh itu, adalah sukar untuk memastikan ketepatan, jadi arah penempaan mati dan proses penempaan dengan kawalan komputer, anda boleh menggunakan lebih rendah Daripada cetakan daya tempa untuk memperoleh bentuk yang kompleks, produk berketepatan tinggi, seperti penghasilan pelbagai jenis, bilah turbin saiz besar dan tempaan lain. Mould forging peralatan pergerakan mati dan tahap kebebasan tidak konsisten, mengikut ciri-ciri ubah bentuk ubah bentuk titik mati bawah, acuan memalsukan peralatan boleh dibahagikan kepada empat bentuk berikut:

1, batasi jenis daya maju: hidraulik memandu langsung slider mesin hidraulik.

2, cara had kuasi-lejang: mekanisme pengairan hidraulik engkol mesin hidraulik.

3, cara had strok: engkol, batang sambungan dan mekanisme baji untuk memacu slider mesin mekanikal.

4, had tenaga: penggunaan mekanisme skru pada lingkaran dan geseran.

Aeromodel tugas berat untuk tekanan hidraulik Untuk mendapatkan ketepatan yang tinggi, penjagaan perlu diambil untuk mencegah beban, kelajuan kawalan dan kedudukan acuan di pusat mati bawah. Kerana ini akan memberi kesan kepada pemalsuan, ketepatan bentuk dan menjalin kehidupan mati. Di samping itu, untuk mengekalkan ketepatan, juga perlu memberi perhatian untuk melaraskan pelepasan kereta api gelangsar, untuk memastikan kekakuan, menyesuaikan pusat mati bawah dan penggunaan penghantaran tambahan dan langkah-langkah lain.

Slider

Serta pergerakan menegak dan mendatar penggelongsor (untuk bahagian-bahagian yang memanjang dari acuan penempaan, pelinciran dan pengeluaran berkelajuan tinggi bahagian-bahagian bahagian penempaan), penggunaan peranti pampasan boleh

Smooth Open Die Forgings daripada produk cakera besar pertama untuk meningkatkan arah sukan lain. Faktor-faktor di atas adalah berbeza-beza, daya penempaan, proses, penggunaan bahan, pengeluaran, toleransi dimensi dan kaedah penyejukan pelinciran adalah berbeza, faktor-faktor ini juga faktor yang mempengaruhi tahap automasi.