Mod Penyejuk Selepas Produk Machined Dibentuk

Mod penyejukan selepas Produk Machined terbentuk

Produk Machined pemprosesan dibentuk oleh tenaga luaran peralatan penempaan tanaman pemprosesan, untuk mendapatkan kaedah pemesinan dengan bentuk, saiz dan sifat mekanik tertentu. Kemudian kita perlu menyejuk selepas memproses Produk Machined, sehingga hari ini kita akan memperkenalkan beberapa kaedah penyejukan untuk kilang pemprosesan mentah Shanxi yongxin Machined Productss.

Keluli karbon tinggi dan pemprosesan bahan keluli aloi tinggi Mesin Machined selepas membentuk membentuk, untuk mengelakkan keretakan permukaan, perlu selepas memalsukan sejuk sebelum relau, penyejukan relau, sejuk atau pasir penaik baking penyejuk lambat, maka rawatan haba tepat pada masanya.

Keluli tahan karat Produk Machined yang diproses perlu dipalsukan dan terus masuk ke dalam air. Matlamatnya ialah untuk mengekalkan saiz bijian secepat mungkin dan tidak membesar. Pada masa yang sama, tidak mahu mempunyai lebih banyak organisasi dalaman atau titik pemendakan kualiti, maka pemprosesan penyelesaian pepejal.

Semua keluli karbon sederhana rendah sederhana dan keluli aloi rendah yang memproses Produk Machined mestilah disejuk udara selepas memalsukan. Matlamatnya adalah untuk menjadikan seragam, seragam dan seragam penyejukannya, untuk mencegah pertumbuhan bijirin dan pencampuran, mudah untuk membuat pengenalan. Hitam diproses Produk Machined yang mengecas sebelum rawatan haba suhu permukaan tidak kurang daripada 50 ℃, menghalang bintik-bintik putih.

Gear diproses Produk Machined mempunyai pelbagai bahan, peralatan diproses Produk Machined yang biasa digunakan bahan untuk: 40 cr, 42 crmo, 20 crmnmo, 20 crmnti, 42 crmo, 40 cr gear memalsukan dalam industri kren dalam majoriti besar pemprosesan gear Produk Machined, 20 crmnmo, 20 crmnti gear perlengkapan yang digunakan dalam penghantaran mekanikal, kecil yang tidak diketahui (rujukan). Gear yang paling diperlukan akan meningkatkan kualiti gear, kekerasan rawatan haba gear dalam 38 hingga 42 HRC boleh mencapai prestasi terbaik, 42 ​​kekejangan crmo lebih baik daripada 40 cr, kerana bekas kebolehkerasan yang lebih baik rawatan haba, kontak dan bahannya sangat besar. Juga, kekuatan kekerasan yang sama sangat dekat. Kekuatan tegangan dari prestasi optimum 40Cr adalah 60 ~ 75 kg / mm kuasa dua, dan kekuatan hasil adalah 35 ~ 55 kg / mm. Kekuatan tegangan 42CrMo adalah 110kg / mm, dan kekuatan hasilnya adalah 95kg / mm. Prestasi 42CrMo jelas lebih baik daripada 40Cr.

Bahan 40Cr mempunyai kebolehkerasan yang baik dan boleh menjadi keras hingga diameter 28 ~ 60mm apabila pelindapkejutan air, dan minyak boleh dipadamkan ke dalam diameter 15 ~ 40mm. Selepas pelarasan, bahan tersebut mempunyai sifat mekanik yang komprehensif yang baik, dan mempunyai sensitiviti yang rendah dan ketegaran yang rendah. Produk Machined pemprosesan gear 40Cr biasanya dirawat dengan pelindapkejutan tinggi atau nitrifikasi selepas pemprosesan kualiti. Apabila kekerasan adalah 174 ~ 229HBS, prestasi pemprosesan pemotongan adalah lebih baik, pemprosesan pemotongan relatif 60%, dan kandungan karbon Produk Machined diproses bahan 40Cr disimpan pada kira-kira 0.40%, untuk memastikan bahawa keluli mempunyai kekuatan dan kekuatan yang baik. Penambahan unsur Cr terutamanya untuk meningkatkan keberkesanan keluli. Apabila pelindapkejutan dipanaskan, unsur Cr sepenuhnya padat dalam badan Produk Machined yang diproses dan meningkatkan kebolehkerasan keluli. Selepas pelindapkejutan, penyelesaian pepejal unsur Cr menguatkan matriks dan meningkatkan kestabilan pembentukan matriks. Semasa pembajaan suhu tinggi, beberapa elemen Cr disebarkan dari tisu-tisu matriks ke badan karburisasi karburisasi yang dicetuskan (Cr, Fe) 3C.

Kandungan karbon dalam gear 42CrMo disimpan pada kira-kira 0.42%, yang memastikan keluli mempunyai kekuatan dan kekuatan yang baik. Penambahan unsur Cr dan Mo adalah terutamanya untuk meningkatkan keberkesanan keluli. Apabila pelindapkejutan dan pemanasan, elemen Cr dan Mo adalah benar-benar pepejal dalam Pemprosesan Mesin Diproses untuk meningkatkan keberkesanan keluli. Selepas pelindapkejutan, Cr, elemen molekul padat mengukuhkan organisasi matriks, dan meningkatkan kestabilan pulangan matriks. Semasa penyejukan suhu tinggi, beberapa elemen Cr dan Mo diffused dari tisu-tisu matriks ke badan karburisasi karburisasi yang dicetuskan (Cr, Mo, Fe) 3C. Penambahan unsur Mo boleh menghilangkan kelembapan amarah. Menambah sedikit unsur Ni boleh meningkatkan keliatan keluli.